Jerry Winkler
                                                                                        De dakloosheidsexpert des Vaderlands

In de media

Jerry Winkler (1982) is als ex-dakloze en coach van economische en ‘hard core’ daklozen de ideale gast voor interviews in verschillende media, waar het gaat om de dakloosheidstrends en de oplossingen voor de daklozenthematiek. Hij is ook een prima sparring partner en consultant voor gemeenten, bedrijven en welzijnsinstellingen die iets positiefs willen doen inzake dakloosheid. Hij woont en werkt vanuit Almere.  

Jerry heeft vanaf 2010 veel in de publiciteit gestaan, o.a. na het verschijnen van zijn biografie ‘ Overnight Millionaire’. In 2010 kreeg hij, na tien jaar van rondzwerven, de regie van zijn eigen leven in handen en werd wereldnieuws als de “dakloze miljonairszoon”. In 2016-2020 heeft hij gekozen voor media stilte en werd hij  werkzaam in de hulpverleningsbranche voor daklozen om zo alle vakkennis en ervaring op te doen omtrent dakloosheid en daaruit voortkomende armoede en verslaving. Zo heeft hij zijn eigen opleiding aan de ‘Universiteit van het Leven’ aangevuld met alle relevante vakkennis over dakloosheidsbestrijding.

Zijn levensverhaal, gecombineerd met zijn vakkennis als ‘dakloosheidsexpert des vaderlands’ maken hem aantrekkelijk voor verschillende media, als woordvoerder over dit thema. Hij staat bekend als ‘zeer begaafd en mediageniek’ ( De Telegraaf) en ‘inhoudelijk ijzersterk (Jeroen Pauw). ‘Jerry knalt van het scherm met zijn indringende verhaal vol zelfspot en pakkende praktijkvoorbeelden uit zijn eigen leven’ ( trendwatcher Adjiedj Bakas)